Babam ve Oğlum Film Müzikleri (Evanthia Reboutsika)

Babam ve Oğlum, 2005 yapımı bir Çağan Irmak filmi. Ege'deki çiftlikten gazetecilik okumak için ayrılan Sadık'ın, yıllar sonra oğluyla beraber yeniden çiftliğe dönüşünün, 12 Eylül Darbesi arka planında aktarıldığı filmin senaryosunu da yine Çağan Irmak yazdı. Film, Türkiye'de 3.500.000 izleyici sınırını aşan nadir filmlerden biri olma başarısını gösterdi.

  1. Evanthia Reboutsika - Geleneksel (Traditionaltional)
  2. Evanthia Reboutsika - Hayatimizin En Guzel Gunleri (The Best Days Of Our Lives)
  3. Evanthia Reboutsika - Biz Bir Aileyiz (My Family)
  4. Cihan Okan - Bir Şans Daha (One more change)
  5. Evanthia Reboutsika - Bir Baska Gun (Another Day)
  6. Evanthia Reboutsika - Bizim Hikayemiz (Our Story)
  7. Evanthia Reboutsika - Birgulun Temasi (Birgul's Theme)
  8. Evanthia Reboutsika - Zor Zamanlar (Hard Times)
  9. Evanthia Reboutsika - Yalniz Bir Cocuk ( Lonely Child)
  10. Evanthia Reboutsika - Bir Ege Yoculculugu (A Trip around Aegean)
  11. Evanthia Reboutsika - Geç Vakite Kadar  (Until Late)
  12. Evanthia Reboutsika - Babam (My Father)
  13. Evanthia Reboutsika - Tekrar Görüşecegiz (We will meet again)
  14. Evanthia Reboutsika - Cocukluk Dusleri ( Childhood Dreams)
  15. Evanthia Reboutsika - Babam Ve Oglum (My Father And My Son)

Filmin künyesi:

Yönetmen  Çağan Irmak
Yapımcı  Şükrü Avşar
Senarist  Çağan Irmak
Oyuncular   Çetin Tekindor,Fikret Kuşkan,Hümeyra,Tuba Büyüküstün,Şerif Sezer,Binnur Kaya,Yetkin Dikinciler,Ege Tanman
Müzik  Evanthia Reboutsika
Stüdyo  Avşar Film
Dağıtıcı  Özen Film
Türü  Dram
Yapım yılı    2005, Türkiye
Çıkış tarihi  18 Kasım 2005
Süre  108 dakika
Dil  Türkçe

Konusu:

Sadık, Ege'deki çiftlikten ,üniversitede gazetecilik eğitimi için ayrılmıştır. Oysa babası Hüseyin, onun ziraat mühendisliği okuyup çiftliğin idaresini eline almasını istemektedir. Sadık, daha üniversite yıllarında politikayla aktif olarak ilgilenir. Bunu öğrenen babası Hüseyin, oğlunu evlatlıktan reddeder. 70'li yıllarda birçok siyasi olaya karışan Sadık'ı daha zor günler beklemektedir. 1980 yılının 12 Eylül günü sabah erken saatlerde karısının doğum sancılarının tutmasıyla dışarı fırlayan çift, hastaneye gitmek için araç bulamazlar, çünkü ülkede askeri darbe gerçekleşmektedir. Sadık'ın karısı, doğum esnasında hayatını kaybeder ama küçük Deniz hayattadır. Gördüğü işkence ve yattığı hapisten sonra sağlığı bozulan Sadık, hastalığının ölümcül olduğunu anladığında Deniz'i Ege'deki çiftliğe, annesinin ve konuşmadığı babasının yanına götürmekten başka bir yol bulamaz. Çizgi romanlara ve onun büyülü dünyasına oldukça meraklı olan Deniz için evin yanaşmaları, küs teyze (Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan babaanne (Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler) ile tanışmak, onun için oldukça farklı bir deneyim olacaktır. Sadık ve Hüseyin'in geçmişle hesaplaşmaları ise oldukça sıkıntılı gelişmelere neden olacaktır.

Evanthia Reboutsika Kimdir ?

-Yunan besteci-

6 Kasım 1958 yılında Yunanistan'da doğdu. Çocukluk yıllarını erkek kardeşi Ploutarchos, kız kardeşleri Maria ve Ioanna ile beraber Mora yarımadasındaki Achaea şehri ile Yunanistan'ın 3. büyük şehri Patras'ta geçirdi. Babası geçimini, sahibi olduğu bir sinema ile sağlıyordu. Evanthia 6 yaşında Patras Konservatuvarı'nda keman çalmaya başladı. Çok geçmeden 2 kızkardeşi Maria ve Ioanna ile erkek kardeşi Ploutarchos'la birlikte "Yaylı Sazlar Dörtlüsü" kurarak önce Atina'ya, ardından da yurtdışına açıldılar. 1970 yılında konservatuar eğitimini tamamlayacağı Atina'ya taşındı. Burada Atina Konservatuarı'nda ve alanlarında rüştünü ispat etmiş bazı hocaların gözetiminde Hellenic Konservatuvarı'nda eğitim aldı.

Evanthia, ününü daha çok bestelediği film müzikleri ile kazanmıştır. Türkiye'de 2005 yılında gösterime giren, Çağan Irmak yönetmenliğindeki "Babam ve Oğlum" için yaptığı müziklerle, 2006 yılı "Dünya Film Müzikleri Ödülü"ne aday gösterilmiş, "Yılın Keşfi" özel ödülünü kazanmıştır.

Kaynak: Wikipedia

Share Share Editor: asmer | Posted: 2012/07/24 | Views: 42423

Comments

18 + 16 =
Name 06/10/2013 00:19:48
Biz teşekkür ederiz teveccühünüze efendim :)
Mustafa K. 12/03/2012 06:26:01
çok teşekürler emeğine sağlık
selim 09/21/2012 02:34:54
elinize saglık
HASAN 07/25/2012 17:46:48
sayın yetkili,mbirgin sitesinden takip ettiğim müzikleri indirme imkanım vardı.hatta buddha müziklerinin tamamını indirdim.ama bu siteden dinlediğim müzikleri indirme imkanım varmı bunu iletmek istiyorum. saygılarımla.
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor