TeknoSeyir İzle (Teknoloji Programı)

Akıllı Telefonlar

HTC Windows Phone 8X

Denemeler

Tabletler

Kameralar

Denemeler

Teknoseyir Ekibi Hakkında Bilgi

levent pekcan teknoseyir

Levent Pekcan

Kendisini muhtemelen DarkHardware’deki çalışmalarından tanıdığınız Levent Pekcan, bilişim basınında 15 yıldır yer alan bir isim. Çocuk yaşta Commodore 64 ile tutulduğu bilgisayar hastalığını tedavi ettirmek yerine mesleğe dönüştürmeyi seçen Levent, TeknoSeyir’de bilgisayarların bugünü ve yarını kadar dününü de konuşmayı planlıyor. 8 bit işlemcilerle uğraşmayı en az 64 bit işlemcilerle uğraşmak kadar heyecan verici bulan Levent Pekcan, genelde temel bilgisayar bileşenleri, özeldeyse işlemciler ve ekran kartları konusunda ciddi deneyime sahip.

Teknik konulara mühendis, editörlük konusunaysa edebiyatçı bakışıyla yaklaşmayı seven Levent, karmaşık teknik konuları basit benzetimlerle anlatmakta usta. Bilişim yayıncılığında düzgün dil kullanımı ve detaycı yaklaşımlarıyla tanınan Levent, boş zamanlarının büyük kısmınıysa bilim kurgu edebiyatına ayırıyor, günümüz ve geleceğin teknolojisinin bilim kurgu ile karşılıklı etkileşimini araştırıyor. Bu araştırmaların sonuçlarını da TeknoSeyir’de paylaşmaya hazırlanıyor.

özkan erden teknoseyir

Özkan Erden

Gaziantep doğumlu olan Özkan Erden, matematik-bilgisayar üzerine lisans eğitimini bitirmiş olup, şu anda PC Labs’ın ve sonradan açılan tüm bağlı sitelerin genel yayın yönetmenliğini yapmakta.

PC World ve PC Magazine haber guruplarında (1998-1999) aktif katılım gösterip, dönemin ünlü sitelerinden olan hardwaremaster.com sitesinde donanım incelemeleri yazmaya başlar. 2000 Mart ayına kadar hardwaremaster sitesinde yazarlık yapıp, daha sonra Hardware Station adında kendi sitesini kurmuştur.  2001 senesinde ise site isim değişikliğine giderek bugünkü ismine kavuştu: PC Labs.

Basılı medyaya ise ilk olarak Haziran 2000′de Volkan Ersoy yönetimindeki PC Magazine Türkiye dergisinde yayınlanan bellek teknolojileri adlı yazısı ile giriş yaptı. Site ile beraber dergideki yazılarıyla donanım dünyasıyla ilgili olarak testlerine/çalışmalarına devam etti.

Şu anda gittikçe büyüyen kadroyu ve artan site sayısını idare edip, bir yandan da firma ilişkilerini yürütmektedir. Arada sırada kendini tutamayıp donanım incelemeleri yazmakta. TeknoSeyir’de ve Sony TV’de aktif olarak kendisini görebilirsiniz. Aynı zamanda lisanslı bir rüzgar sörfçüsü olan Özkan, tehlikeli sporları denemekten çekinmez ve her seferinde hayatta kalmayı başarır. TeknoSeyir ekibi bu başarısının devamını dilemektedir.

murat gamsız teknoseyir

Murat Gamsız

Özkan’la Hardware Station döneminde, Volkan Ersoy’un yönetimindeki PC Magazine haber sunucuları sayesinde tanışan Murat, hwsation’da donanım inceleme yazıları yazmaya başladı. Tanınmasını ve Özkan’la tanışmasını sağlayan yazı ise Geforce ekran kartlarını, uyumsuz anakartlarda kullanmayı gösteren rehber oldu. Bu yazı hala kısmen PC Labs’ta durmaktadır. Donanım üzerine yazı yazma işlerini daha önce çeşitli forumlarda yaptığından, yazılarının kaybolması derdinden şikayetçiydi. O yüzden Özkan’ın teklifini anında kabul etti. Daha sonra 2001 yılında ikili PC Labs’ı açmaya karar verdi. Zira artık işler ciddiye biniyordu ve site, iş halini almaya başlamıştı.

Özkan’ın idari işler ve sitenin altyapısını üstlenmesiyle 2009 yılına kadar PC Labs içeriğinin büyük kısmını tek başına çıkarıyordu. Askere gitmesiyle bu işi son buldu ve yerini Emirhan’a bıraktı. Dönüşüyle, yeni açılan BasÇek’in idaresini aldı ve hala aktif olarak bu görevi sürdürmekte. TeknoSeyir’de stüdyonun çekim kısmının kurulması görevini üstlendi. Ve elbette içerik üretiminde, başta görsel donanımlar olmak üzere yer alıyor. İstanbul doğumlu olan Murat, 30 yaşında ve BasÇek ile Ceplab’ın isim babasıdır.

www.teknoseyir.com

Share Share Editor: misti | Posted: 2014/01/25 | Views: 4025

Comments

4 + 13 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor