e-okul - İlkokul 1. Sınıf Öğrenci Kayıt Yeri Öğrenme Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 İlköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirildi.

5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek.

1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar. Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.

Aşağıdaki linke tıklayarak çocuğunuz T.C kimlik numarasıyla kayıt olduğu okulu öğrenebilirsiniz. Lütfen  İnternet Explorer tarayıcı kullanın , Chrome ya da Firefox gibi tarayıcılarla öğrenemezsiniz.

2013-2014 İlköğretim hangi okula kayıt yapılacağını öğrenmek için tıklayınız

Kayıt ve nakillerde “herhangi bir karışıklık çıkması durumunda” Ulusal Adres Veri Tabanı’ndaki adres bilgileri esas alınacak. “Velilere kolaylık sağlanması ve adresin doğruluğunun tespiti açısından” okul yönetimleri elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler isteyebilecekler.

Sistemde okula yerleştirilen şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula kayıtları daha sonra nakil yoluyla yapılacak.

  Okul öncesi eğitim hangi yaşta başlayacak?
 
Okul öncesi eğitime başlama yaşında herhangi bir değişiklikyapılmamıştır. Yeni sistem gerçekleştirilmeden önce 37 – 72 ay arasındakiçocuklar okul öncesi eğitime gidebiliyorlardı. Şimdi de yine 36 ayını tamamlamışçocuklar okul öncesi eğitime başlayabileceklerdir. Ancak zorunlu temel eğitimebaşlama yaşı değişmiş olduğundan üst sınırda bir değişiklik söz konusudur. Buna göre, 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle 37 - 66 ay arasındaki çocukların anaokulunda veya uygulama sınıflarında, 48 - 66 ay arasındaki çocukların ise anasınıflarında okul öncesi eğitim almaları sağlanacaktır

e okul 1. sınıf kayıtları

1. sınıf kayıtları için gereken belgeler;
1. sınıf kayıtları adrese dayalı olarak yapılcağından öğrencilerden ikametgah kağıdı istenmeyecektir.
Okula sadece nüfus cüzdanı fotokopisi bırakmak yeterli olacaktır.
60- 66 ay arasındaki çocuklarımız ise öğrencileri okula göndermek istediklerine dair veli izin dilekçesi dolduracaklardır.

Veliler kayıt için  internetten form doldurulması sırasında veya  okula başvurulması, ön kayıt yaptırılması, kayıt parası yatırılması gibi  bir para alınmayacaktır.

Kayıtlarda “Yerleşim Yeri Adresinin” esas alınmasına rağmen, yurt dışında oturanlar ile yetiştirme yurdu, cezaevi, çocuk ıslah evi, öğrenci yurdu ve yatılı okullarda kalan çocukların“Diğer Adres” adlı ikinci adresleri yerleşim yeri adresi olarak değerlendirilecek.

 

İlgili Bağlantılar:

Veli Bilgilendirme Sistemi (e- okul )

Share Share Editor: asmer | Posted: 2012/08/09 | Views: 14482

Comments

3 + 10 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor