Mualle (Şıh Mualla)

MUALLE

Malzemeler:

4 orta boy patlıcan
yarım su bardağı yeşil mercimek
yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1/4 su bardağı nar ekşisi
1 adet kuru soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
2 orta boy domates
2 yeşil biber
3-4 dal nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı su, tuz

Yapılışı:

Patlıcanı alacalı soyup yemeklik doğrayın. Hepsini bir fırın tepsisine yayıp üzerlerine tuz serpin. Bu halde 1 saat bekletin. Bu arada mercimekleri küçük bir tavaya koyun. Üzerini iki parmak geçecek miktarda su ekleyip kaynatın. Orta ateşte 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün. Bir kabın içine yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi, naneyi koyun, sonra salçayı, pul biberi ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
Patlıcanları durulayıp kurulayın. Sebzeli karışımın yarısını 1 yemek kaşığı yağla birlikte tencereye yayın. Üzerine patlıcanın yarısını serin. Patlıcanın üzerine mercimeğin yarısını koyun. Mercimeğin üzerine kalan sebzeli karışımın yarısını yayın. Kalan patlıcan, mercimek, sebzeli karışım sırasını takip ederek tencereyi doldurun. Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine ve kenarlarına dökün. En son nar ekşisini üzerine gezdirin.
Tencereyi ocağa alıp yemeğin kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın ve yaklaşık 1.5 saat patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.

Share Share Editor: abheri | Posted: 2012/08/04 | Views: 3604

Comments

14 + 15 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor