Muazzez Ersoy (dinle ve izle)

Muazzez Ersoy'un onlarca şarkısını kesintisizce dinleyebilirsiniz....
Daha fazlası için: Muazzez Ersoy

  1. Muazzez Ersoy - İftihar Abidemiz Efendimiz - Dün Gece (Hz. Peygamber'e)
  2. Muazzez Ersoy & DJ Onur - Samanyolu (Remix)
  3. Muazzez Ersoy - Güz Gülleri
  4. Muazzez Ersoy - Veda Busesi
  5. Muazzez Ersoy - Arım Balım Peteğim
  6. Muazzez Ersoy - Dumanlı Dumanlı
  7. Muazzez Ersoy - Elbet Bir Gün Buluşacağız
  8. Muazzez Ersoy - Adını Anmayacağım
  9. Muazzez Ersoy - Sevemedim Karagözlüm
  10. Muazzez Ersoy - Benim Gözüm Sende
  11. Muazzez Ersoy - Bir Fincan Kahve Olsam
  12. Muazzez Ersoy - Kulakların Çınlasın
  13. Muazzez Ersoy - Aşkın Kanunu
  14. Muazzez Ersoy - Kırılsın Ellerim
  15. Muazzez Ersoy - İntizar
  16. Muazzez Ersoy - Seni Seviyorum
  17. Muazzez Ersoy - Başımın Tatlı Belası
  18. Muazzez Ersoy - Aşka Davet Olmaz
  19. Muazzez Ersoy - Emanetim
  20. Muazzez Ersoy - Gözlerime Bakta Söyle
  21. Muazzez Ersoy - Babuba
  22. Muazzez Ersoy - Anlaştık mı?
  23. Muazzez Ersoy - Sensizlik Bu (1994) - Sensizlik Bu
  24. Muazzez Ersoy - Kraliçeden Nostaljiler (2007) - Boş Çerçeve
  25. Muazzez Ersoy - Kraliçeden Nostaljiler (2007) - Gurbet Kuşları

Muazzez Ersoy (Biyografi)

Muazzez Ersoy, 9 Ağustos 1958 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Gerçek adı Hatice Yıldız Levent olan sanatçı, çocukluk ve gençlik yıllarını Kasımpaşa'da geçirdi. Müzikle ilgilenmesinde en büyük etken, annesinin müziğe olan ilgi ve sevgisi oldu. Annesinin bu tutkusu sanatçıyı gençlik yıllarında etkisi altına aldı[kaynak belirtilmeli] ve ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimini müzik dersleri alarak sürdürmeye karar verdi. Bu yıllarda İrfan Özbakır ve Baki Duyarlar gibi değerli müzik hocalarından dersler aldı. Sanatçı, tezgahtarlık yaparak kazandığı birikimlerini müzik derslerine yatırdı. Bu arada 1974 yılında küçük yaşta evlendi ve iki yıl evli kaldı. Bu evlilikten Ender isminde bir oğlu oldu. Eşinden ayrıldıktan hemen sonra müzik dersleri almaya devam etti.

Muazzez Ersoy, ilk olarak 1982 yılında İstanbul Pembe Köşk Gazinosu'nda assolist olarak sahneye çıktı. Bu arada 1985 yılında TRT Ankara Radyosu'nun açmış olduğu sınava katıldı ancak kazanamadı. Bu başarısızlık sonraki çalışmaları için itici bir güç oldu[kaynak belirtilmeli]. 1989 yılında TRT Ankara Radyosu şeflerinden değerli üstat Cahit Ünyaylar'la çalışmaya başladı. Ersoy, 1990 yılında TRT'ye gönderdiği, yorumu kendine ait olan altı eserle denetimden geçti ve ekranlardan da dinleyicilerine seslenmeye başladı.

Müzikal Kariyeri

Muazzez Ersoy, ilk olarak "Seven Olmaz ki" adlı albümüyle dinleyicileriyle buluştu. Ardından ikinci albümü "Herşeyim Sensin"le tüm müzikseverlerin gözdesi oldu[kaynak belirtilmeli]. Daha sonra Raks Müzik Yapım ile anlaşarak "Sizi Seviyorum" adlı çalışmasıyla büyük başarı kazandı. Bu albümde Selçuk Tekay ve Ali İhsan Kısaç gibi değerli ustalarla çalıştı.

Neşe Müzik Yapım'dan çıkardığı ikinci albümü "Sensizlik Bu" ile satış rekorları kıran Ersoy, bu çalışmadan itibaren müzikal çalışmalarını değerli üstat Ali İhsan Kısaç'la yürütmeye başladı. Müziğimizin "taçsız kraliçesi" Muazzez Ersoy, "Nostalji 1" adlı albümüyle müzikseverlerin kalbinde yer etmiş nostaljik parçaları yeniden yorumlayarak bir ilke imza attı. Düzenlemelerini ünlü müzisyen Osman İşmen'in yaptığı albümde "Kalbimi Kıra Kıra”dan "Yemenim de Hâre Var"a, "Adını Anmayacağım"dan "Sevemedim Karagözlüm"e onaltı şaheser yer aldı. Türk Musikisi'ne adını kazımış Selahattin Pınar, Saadettin Kaynak gibi üstatların yanında Orhan Gencebay, Suat Sayın gibi yıldız sanatçıların eserlerini seslendirdi. Albüm tüm ülke çapında müthiş başarı kazanarak satış rekorları kırdı. "Nostalji 1"in kazandığı başarıyı takiben dinleyicilerinin beğenisine sunulan "Nostalji 2" ve "Nostalji 3" de müzikseverlerin gönlünü fethederek önceki albümlerin başarısını tekrarladı. "Aşkın Kanunu", "Gözleri Aşka Gülen", "Oyun Bitti", "Zor Dostum Zor", "Kıskanırım" gibi eserler yeniden tüm müzikseverlerin diline düştü.

Sanatçı kısa bir süre sonra "Nostalji 4" ve "Nostalji 5" albümlerini birarada hayranlarına sundu. Muazzez Ersoy, albümlerde yine sevilen türkü ve şarkıları yorumladı. CD ve kaset formatında yayınlanan albümlerin yanında, bir de hediye olarak "Nostalji 6" albümü verildi. Bu şekilde üç albümün bir arada satışa çıkmasıyla birlikte bir ilke daha imza atılmış oldu. Türkiye'de ilk defa bir sanatçının üç adet albümü bir paket halinde çıkmış oldu. "Nostalji 6" albümünde Muazzez Ersoy, Klasik Türk Musikisi'nin yıllandıkça güzelleşen eserlerini yorumlayarak Şekip Ayhan Özışık, Ismail Dede Efendi, Veli Dede, Erol Sayan gibi musiki üstatlarına saygısını sunmuş oldu.

12 albümden oluşan "Nostalji" serisi müzikseverlerin büyük ilgisine mazhar olarak on beş milyonun üstünde bir satış sayısına ulaştı. Özellikle 1995-2000 yılları arasında vergi rekortmeni oldu. Sanatçı bir çok altın ve platin plakla ödüllerindirildi. Bir çok kuruluş tarafından çalışmaları ödüllendirilen Muazzez Ersoy, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nın önerisiyle dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından "Devlet Sanatçılığı"yla ödüllendirildi. 2005 yılında Birleşmiş Milletler mülteciler yüksek komiserliği tarafından iyi niyet elçisi ünvanını alan Dünyada 9 kişiden biri oldu.[kaynak belirtilmeli] Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde çeşitli yıllarda TSM En İyi Kadın Sanatçı kategorisinde ödüller kazandı.

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Muazzez_Ersoy

Share Share Editor: nihavend | Posted: 2012/04/03 | Views: 16740

Comments

4 + 3 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor