Celil Refik Kaya (dinle ve izle)

 

  1. Celil Refik Kaya - Las Abejas Barrios Mangore
  2. Celil Refik Kaya - Just How Funky Are You (York)
  3. Celil Refik Kaya - Sonata: I. Fandangos y boleros (Brouwer)
  4. Celil Refik Kaya - Sonata: II. Sarabanda de Scriabin (Brouwer)
  5. Celil Refik Kaya - Aya Dimitri Rum Ortodoks Klisesi
  6. Celil Refik Kaya - 2011 

 

 

Celil Refik Kaya Hakkında

1991 yılında İstanbul'da doğan sanatçı; 6 yaşındayken, Kültür Bakanlığı sanatçısı ve bir müzik insanı olan babası Doktor Mehmet Refik Kaya ile beraber, klasik gitar çalışmalarına başlamıştır

İlkokul sonrası eğitimine konservatuarda devam eden Celil Refik Kaya, 2011 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarını "yüksek onur" derecesi ile ve tüm konservatuarın birincisi olarak bitirmiştir.

Eğitimi süresince birçok değerli sanatçıyla beraber çalışan ve ders alan sanatçımız, gitar çalmaya başladığı günden bugüne kadar üstat Rafi Aslanyan'dan, yorum ve ileri icra teknikleri dersleri almıştır.

Bu yılsonunda tamamlayacağı yüksek lisans eğitimine, üstün başarı bursu aldığı New York Mannes College of Music'de devam etmektedir.

Bugüne kadar Amerika ve Avrupa'da katıldığı tüm yarışmalarda derece alan Celil Refik Kaya, son olarak 2012 yılında tüm dünya gitar sanatçılarının katıldığı iki yarışmaya katılmıştır.

"JoAnn Faletta Uluslararası Gitar konçerto Yarışması''nda Dünya Birinciliğini kazanan sanatçımız, dünyanın en prestijli solo gitar yarışması olan "Gitar Foundation of Amerika'da" ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

Yabancı otoriteler tarafından "harika çocuk" olarak tanımlanan sanatçımız Celil Refik Kaya, klasik gitar literatüründe kendi kuşağının önderi olarak da anılmaktadır.
 

 

Kaynak: adalar.bel.tr

Share Share Editor: nihavend | Posted: 2012/03/16 | Views: 5739

Comments

18 + 6 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor