Kayısı ve Elma İle Doğal Cilt Maskesi

Kayısı ve Elma İle Doğal Cilt Maskesi

Hem parlak bir cilde sahip olmak hem de doğal ve katkısız bir bakım yapmak istiyorsak, evde hazırlanabilen cilt maskeleri kusursuz kurtarıcılarımızdır. Hele ki kış aylarında kuruyan cildi parlak ve canlı bir hale getirmek ve cildin nefes alıp, gözeneklerinin ferahlamasını sağlamak açısından; yaz aylarında da cildin yağlı ve parlak görünümünü gidermek, güneş lekelerini aza indirmek istiyorsak ta yine doğal cilt maskeleri pratik yardımcılardır.

Yüz maskeleri ne işe yarar?

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki; yüz maskeleri içerisindeki vitaminler ve antioksidan özelliği ile cildi yenileme özelliğine sahipken hem de besler ve korur ve bunu yaparken de her cilt tipine farklı malzeme ve karışımlardan oluşmaktadır. Kayısı - Elma karışımlı doğal cilt maskesinin yapımına geçmeden önce biraz bu meyvelerin içeriğinde neler bulunur bunlara bakalım.

Meyvelerdeki Sır

                         

Elma; magnezyum ve potasyum mineralleri ile zengin ve C,E vitaminleri ile zengin bir meyvedir. Yüksek antioksidan gücüne sahip bu meyvenin aynı zamanda yağ oranı düşüktür.

Kayısı; Vitamin ve mineraller açısından zengindir. A,C,B,P vitaminleri bulunan bu meyve demir bakımından da zengindir. Vücuttaki toksinlerin atılımında faydalıdır. Bedensel yorgunluğu gidermesinin yanında içerisindeki vitaminlerle cildi besler ve nemlendirir.

Elma - Kayısı Cilt Maskesinin Yapımı

Bu maske için kullanacağınız malzemeler:

  • Bir adet kırmızı renkte elma
  • Dört tane kayısı

Bir adet  elmanın kabuklarını soyarız ve  maske yapımı için yalnızca elmanın kabuklarını kullanırız.

Dört tane çekirdeği çıkarılmış kayısıyı kabuklarını soymadan kullanmalıyız. Soyulmuş bir kırmızı elma kabuğuyla, soyulmuş dört adet kayısı birlikte biraz su eklenmiş bir kabın içinde harlı olmayan kısık ateşte ağzı kapalı sadece beş dakika kaynatılır ve lapa kıvamına getirilir.

Bir çatal yardımıyla karışım iyice ezilir. Bu sırada az az su ilave edilebilir.

Ardından soğuması beklenir ve alın, burun kısımlarına fazla baskı uygulamadan uygulanır.

Bekleme süresi yaklaşık en az  yirmi dakika, en çok otuz dakikadır. Bekleme süresi dolduktan sonra su ile temizlenip yumuşak bir havlu yardımıyla temizlenir, kurulanır.

Bu işlem aralıklı olarak hafta bir defa ancak ayda en fazla üç kere yapılabilir. Ve her seferinde malzeme yeniden hazırlanmalı, kalmış malzeme kullanılmamalıdır.

Share Share Editor: misti | Posted: 2017/06/18 | Views: 1633

Comments

5 + 15 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor